Descrierea produsului
Garantie 2 ani    Panou radiant, utilizat in apartamente, case, birouri, scoli, spitale, magazine, cladiri industriale si agricole, ce poate fi montat pe tavane obisnuite sau pe tavane suspendate. Avantajele utilizarii panourilor radiante: - consum redus de energie - eficienta ridicata datorita suprafetei granulare (sunt folosite tehnologiile Thermocrystal si Thermoquartz) - instalare usoara (nu este nevoie de aprobari/proiect) - incalzire uniforma - durata mare de viata (nu exista piese in miscare) 15 – 20 ani - control independent cu termostat - rata de defectare foarte mica (sub 1%).   Care sunt avantajele panourilor ECOSUN?Panourile radiante în infraroşu ECOSUN sunt rezultatul a 20 de ani de cercetare al grupului multinaţional FENIX, leader-ul european în sisteme electrice de încălzire. Energia radiată de un corp încălzit este direct proporţional cu suprafata sa. Panourile ECOSUN se disting prin suprafaţa granulară (tehnologie TERMOCRYSTAL), care măreşte suprafaţa activă de ~2,5 ori, oferind implicit o putere radiantă superioară.
 • 1. Economie de energie/combustibil față de sistemele clasice.
 • 2. Nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante:
 • 3. Funcționare silențioasă, nu fac zgomot.
 • 4. Nu necesită întreținere.
 • 5. Siguranța în exploatare, datorită inexistenței unei surse de foc, sistem specific de protecție electrică (siguranțe diferențiale), împământare a carcaselor.
 • 6. Inexistența noxelor comparativ cu sistemele cu ardere (gaz).
 • 7. Produs ecologic (nu degajă CO2).
 • 8. Temperaturile obținute sunt adaptate necesităților pe zone de lucru și intervale orare.
 • 9. Încălzirea este practic instantanee, nu este necesară  pre - încălzirea spațiului.
 • 10. Durată mare de viață (nu există piese în mișcare), estimată la ~15-20 ani.
 • 11. Nu ocupă spațiu la sol, se pot muta/rearanja usor (ex. pentru spații închiriate).
 Specificatii tehnicePRODUCATORDELPHI ELECTRICMODELECOSUN 300 ULUNGIME [MM]592LATIME [mm]592ADANCIME [MM]30PUTERE [W]300TENSIUNE [V]230GRAD DE PROTECTIEIP44MASA [kg]5  Cum se montează panourile ECOSUN? Amplasarea optimă este cea orizontală pe tavan, pentru a asigura o disper­sie uniformă a căldurii. Instrucţiunile de montaj se află în interiorul panouri­lor. Conectarea la instalaţia electrică se face de către un electrician autorizat. Cât consuma sistemul de încălzire ? Sistemul de încălzire are menirea de a compensa pierderile calorice ale locuinţei. De aceea primul pas în reducerea consumului este izolarea termică corespunzătoare, care poate reduce până la 50% timpul de funcţionare a sistemului de încălzire, şi implicit consumul. Panoul radiant este controlat de un termostat care comandă timpul de funcţionare a panourilor radiante (de ex TA3). Panourile Radiante electrice reprezinta noul val tehnologic in sistemele de incalzire. Acestea au la baza principiul transformarii energiei radiante in energie termica la intalnirea unor corpuri sau obiecte. Practice, usor de instalat in orice tip de incapere (nu necesita autorizatii), economice si cu un cost redus, panourile ECOSUN sunt produse de ultima generatie distribuite in Romania prin Delphi Electric.   Elementul activ este produs in U. K iar asamblarea in Cehia , rezultand un produs de calitate si cu eficienta ridicata, testat ani de zile pe piata vest-europeana. Panouri radiante de joasa temperatura. Panourile radiante ECOSUN  se adreseaza in principal  incalzirii spatiilor de birouri, spatiilor comerciale, magazine, apartamente si case de locuit.  
Panourile ECOSUN U si K+ de joasa temperatura sunt produse  durabile si economice , au o  garantie de 5 ani , si  se deosebesc prin trei caracteristici  de alte produse de pe piata:
 1. Randament maxim , deoarece au  suprafata granulara ,   prin depunerea de   TERMOCRYSTAL  (marca inregistrata FENIX) pe suprafata acestuia care duce la  marirea cu ~2,5 ori a suprafetei active a panoului . Puterea radianta in infrarosu este direct proportionala cu marimea suprafetei active a panoului, astfel ECOSUN are cel mai bun raport radiant/convectie, comparativ cu panourile cu suprafata fina sau de sticla.
 2. Au o  distributie uniforma  si  raza de actiune circulara  (practic 180°) deoarece inclusiv  partile laterale incalzesc  radiant si au depunerea de TERMOCRYSTAL ®
 3. ECOSUN   respect a normele de securitate europene IEC 60 335  care reglementeaza ca  suprafata (ce poate fi atinsa)   sa nu depaseasca   110°C , pentru aparatele de incalzire in spertru non-vizibil (cum sunt panourile radiante) folosinte in locuinte. Majoritatea panourilor produse in Asia, nu respecta aceste cerinte de siguranta si securitate.
Este de asemenea posibila amplasarea panourilor radiante pe verticala sau pe perete, caz in care componenta de convectie devine mai importanta.   ECOSUN K+  sunt special proiectate pentru amplasarea verticala, prin urmare se folosesc cu success pentru  incalzirea in zona picioarelor  daca sunt montate in birouri, ghisee sau in bancile din biserici. Aceste panouri au o  siguranta termica  de 85°C care limiteaza temperatura si protejeaza persoanele sau materialelel care ar putea atinge, accidental sau cu, suprafata lor. Panourile radiante ECOSUN sunt disponbile in diferite marimi, parametrii tehnici si puteri (intre 100W si 1000W). De asemenea exista o gama larga de culori, fiind posibila si personalizarea culorii, la cererea clientului.  
Denumiri similare la Panou incalzire cu unde infrarosii FENIX Ecosun 300 U: Ecosun300U
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^